Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ilmoitukset


Kaikki tärkeät asiat ja päivitykset ilmoitetaan aina tänne. On siis suositeltavaa, että tarkistat tämän paikan usein uusien ilmoituksien varalta.

______________________________________________


 

Takaisin ylös

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >
Ja kuningattaret menee... ||
21.11.2017 11:15 | Villapusakka

Jokiklaanin ja Tuuliklaanin uusille kuningattarille tuli vain kaksi pelaajaehdokasta, minkä vuoksi arvontaa ei tarvitse suorittaa - he vielä sopivasti toivoivat omaa kuningatartansa eri klaaneihin. Siispä paikat menevät seuraavasti:

Jokiklaanin kuningattaren saa Zaaga!

Tuuliklaanin kuningattaren saa Hiutale!

Voitte siis alkaa tekemään hahmojanne! (: Jos jompikumpi kuitenkin omistaa jo sopivan hahmoehdokkaan, eikä sen raskaaksi tuleminen ja muutto pentutarhaan vaikuta oudosti peliin [peli ei ole esimerkiksi juuri nyt meneillään taikka ihan vastikään lopetettu], voi sen myös halutessaan pistää ottamaan paikan vastaan. Ilmoittakaahan myös minulle sitten missä vaiheessa raskaus on tällä hetkellä ja kuinka monta pentua olisi mahdollisesti tulossa. Normista poiketen pentujen pelaajat valitaan sitten myöhemmin tällaisen ilmoituksen kautta, mahdollisesti arpomalla, jotta ne jaottuisivat mahdollisimman hyvin sellaisille liittyneille, joilla ei ole saatika koskaan ollut pelissä vielä yhtäkään pentua.


( Päivitetty: 21.11.2017 11:33 )

 - Villapusakka | KommentoiKaksi uutta kuningatarta ||
19.11.2017 14:52 | Villapusakka

Myrskyklaania lukuun ottamatta klaanien kuningatar- ja pentupolitiikka on viime aikoina ollut vähän maassa. Uusia pentuja ei ole paljoakaan syntynyt ja ainakin Jokiklaanin sekä Tuuliklaanin pentutarhat ovat olleet pitkään lähes tyhjillään. Siksi päätin, että annan kahden pelaajan tehdä kuningattaren kahteen edellä mainittuun klaanin ilman, että hahmo on tullut raskaaksi pelin kautta. Kyseessä voi olla hahmo, jolla ei ole kumppania eikä pentujen isää ole muilla kuin kuningattarella itsellään tiedossa, tai sitten kumppaniksi voi sopia jo jonkin pelissä olevan, toisen pelaajan hahmon [mieluiten kuitenkin sellainen kissa, jolla tällainen yllättävä muutos vaikuttaisi pelissä mahdollisimman vähän oudolta].

Pentujen syntymän ajankohta on täysin kuningattaren pelaajan päätettävissä. Hahmo voi olla esimerkiksi vasta muuttanut pentutarhaan tai toisessa tapauksessa sen raskaus voi olla jo melko viimeisillään. Kuitenkin olisi kiva, jos se ei synnyttäisi ihan jo parin päivän päästä luomisesta, vaan että pelaaja myös pelaisi sillä hetken ennen kuin pennut ilmestyvät maailmaan. Ja kuten syntymäkin, myös pentueen koko on pelaajan päätettävissä [1-4]. Toivoisin kuitenkin, että pentuekoko olisi sitä 3-4 pennun luokkaa, koska Tuuliklaanin ja Jokiklaanin pentutarhat ovat tosissaan olleet nyt niin tyhjillään.

Mikäli tämä herätti kiinnostuksesi ja haluaisit luoda kuningattaren joko Tuuliklaaniin tai Jokiklaaniin, ilmoita siitä tämän postauksen kommentteihin. Kerro myös viestissä kumpaan klaaniin haluaisit hahmon tehdä. Kuningattarien pelaajien valinta suoritetaan sitten lopulta arpomalla.


 - Villapusakka | Kommentit (2)KommentoiKyselyistä ||
12.11.2017 20:44 | Villapusakka

Pahoittelut etukäteen mahdollisesta sekavuudesta!

Tämän postauksen ideana on käydä läpi niitä kahta kyselyä, jonka tässä äskettäin teille pidin. Niiden ideana oli päästä vähän enemmän kartalle muun muassa roolipelin yleisestä ilmapiiristä sun muista sen kaltaisuuksista. Vastauksia tuli ihan mukavasti, ja luulen ymmärtäväni nyt paremmin mitä teidän pelaajien päässä liikuskelee. Mennään kuitenkin nyt niihin asioihin, joita vastauksista ilmeni; pyrin käymään ne läpi vaihe vaiheelta.
 

– Kommentteja jumittuneesta ja hidastuneesta juonesta tuli melko paljon, ja olen asiasta teidän kanssanne samaa mieltä. Juoni on toden totta ollut jumissa jo todella pitkään. Siksi sitä onkin päätetty alkamaan edistää oikein ahkerasti. Tavoitteena olisi, että klaanit pääsisivät aloittamaan susitaistelua ensi vuoden vaihduttua. Tähän tarvitaan kuitenkin myös teitä pelaajia, aktiivisuus kun on kaiken a ja o tällaisessa asiassa.

– Suorituspaineet pelaamisesta nousi myös aika selkeästi esiin. En kuitenkaan tiedä miten voisin sitä näin ylläpitäjänä hirveämmin parantaa. Jokaisella voi olla suorituspaineita monista syistä ja myös elämäntilanteesta riippuen, eikä niille aina voi mitään. Ehdotuksia niiden ehkäisemiseksi tuli teiltä kuitenkin jonkun verran, kuten esimerkiksi:

  • Muistuttaa itselleen, että kyseessä on vain rento harrastus - keltään ei odoteta tai vaadita huippukirjallisuuden tuotoksia.
  • Pyrkiä pitämään pelit lyhyinä. Roolienkaan ei tarvitse olla mitään kilometrin pituisia.
  • Hahmoja voi vähentää, mikäli niitä tuntuu olevan liikaa.
  • Säännöllisyys, ei anna roolien kasaantua.

– Ehdotuksena oli, että arvostelu (jota ei minun mielestäni onneksi oli juuri ollut) jätettäisiin vain ylläpidolle. Mielestäni idea on hyvä. Minäkään en yleensä takerru mihinkään pikkuvirheisiin, vaan vain silloin, kun sääntöjä tai kirjoitusohjeita selkeästi rikotaan (tässä tapauksessa tietenkin myös pelaajat saavat mainita toiselle asiasta) tai jokin sama virhe toistuu pidempään. Täällä kun ei kuitenkaan vaadita täydellisyyttä. Asia on tietenkin eri, jos pelaaja itse kysyy muilta mielipidettä roolistaan.

– Jonkinlaista ulkopuolisuuden tunnetta ilmaantui myös joidenkin vastauksien kohdalla, ei kuitenkaan onneksi paljoa. Ehdotuksia ulkopuolisuuden tunteen ehkäisemiseksi ei kuitenkaan tullut paria lukuun ottamatta. Nämä liittyivät lähinnä siihen tunteeseen, että jää muiden suunnittelun myötä hieman ulkopuolelle henkilön tykätessä enemmän niistä vähemmän suunnitelluista peleistä. Esitettiin myös toive siitä, ettei roolipelatessa oltaisi liian valikoivia vastapelaajien hahmojen suhteen, vaan pyrittäisiin ottamaan seuraa vastaan ensimmäiseltä tarjoajalta. Muista ulkopuolisuuden tunteesta aiheuttavista syistä en ole tietoinen, sillä niitä ei minulle kerrottu, enkä täten voi yrittää parantaa asiaa. Muilta tuli kuitenkin joitakin ehdotuksia tämän tunteen ehkäisemiseksi:

  • Chatissa rohkeasti jutusteleminen ja muihin pelaajiin tutustuminen. (Tiedän, että tämä saattaa olla joillekin hankalaa, mutta siihen ihan oikeasti kannustetaan. Muiden on vaikea tutustua pelaajaan, jota ei näy missään tai jonka paikalla olemisesta ei ole tietoa.)
  • Rooliminen uusien pelaajien kanssa.
  • Vanhemmat pelaajat tarjoavat nopeasti seuraa uusille ja kaikki pyrkivät huomioimaan edelliset kirjoittajat ja puheenaiheet esimerkiksi chatissa. (Nämä lukevat ihan säännöissäkin.)

– Kyselyn vastauksien mukaan kaikki eivät myöskään uskalla ottaa ylläpitoon avoimesti yhteyttä. En kuitenkaan saanut kyseisiltä henkilöiltä asiaan liittyen mitään ehdotuksia, joten niiden saralta en osaa sanoa mikä voisi muuttaa ylläpitoa enemmän lähestyttäväksi. Muilta tuli asiaan kumminkin ehdotus yksityiseen, ei julkiseen yhteydenottoon. Haluaisin siis muistuttaa, että Kuoleman varjoilla on useampikin tapa, joidenka avulla ylläpitoon on mahdollista ottaa yhteyttä ilman, että myös muutkin näkevät viestin. Ne ovat seuraavat:

  1. Vieraskirjaan kirjoittaminen yksityisenä. Vastausta ylläpito ei kuitenkaan voi piilottaa vain kyseiselle henkilölle näkyväksi. Sen sijaan kysyjä voi liittää viestiin esimerkiksi sähköpostin, jonne haluaa ylläpidon lähettävän vastauksen.
  2. Kuoleman varjojen sähköposti. Roolipeliin omaan sähköpostiin voi aina laittaa viestiä (se on vain Villapusakan käytössä.). Sähköposti on kuolemanvarjot@gmail.com ja se löytyy myös yhteys-sivulta.
  3. Ylläpitoon voi ottaa yhteyttä myös esimerkiksi Kikissä (jossa kv'llä on oma ryhmäkeskustelunsa ja jonne vähintään kuukauden pelaajana olleet voivat liittyä.) tai Snapchatissa, mikäli siellä olevat käyttäjätunnuksemme ovat sinulle tiedossa. Niitä voi myös aina kysyä.

– Pääsääntöisesti ihmiset tuntuivat olevan sitä mieltä, että roolipelissä vallitsee positiivinen ilmapiiri. Jotakin karkeutta kuitenkin ilmeni siltä osin, kun muiden kysely ja muistuttaminen roolimisesta tuntuu epämiellyttävältä. Ymmärrän tämän oikein hyvin, mutta samoin ymmärrän myös toista osapuolta. Muistutteleminen on valtaosalle tarpeellista - etenkin kun meneillään on isompia pelejä - ja moni sitä myös toivoo, sillä yksinkertaisesti joskus vain unohtaa roolimisen tyystin tai vaikka sattuu nukahtamaan kesken päivän. Tietenkään tätä ei tehdä silloin, kun pelaaja on ilmoittanut toisille kiireistään tai kertonut suoraan, miksi ei sitä vaikka sillä hetkellä haluaisi tehtävän. Siksi mahdollisista menoista sun muista olisi aina pystymänsä mukaan tärkeää ilmoittaa muille (myös pelien sujuvuuden kannalta), sillä toiset eivät voi muuten millään tietää mitä kanssapelaajan elämässä on meneillään.

– Kuolonkaartin jonkinlaista nousemista toivottiin, ja olen siitä samaa mieltä. Siksi muistuttaisin, että myös muutkin kuin ylläpito voivat keksiä sinne isompia juonikuvioita ja suunnitelmia. Itse asiassa se olisi toivottavaa, sillä kaarti ei voi kulkea eteenpäin vain yhden henkilön/hahmon avustuksella - Supikoiraturkki ei ole siellä määrittämässä kaikkea mitä muut tekee (vaikka ehkä haluaisi), vaan niillä on myös se oma pää, jonka avulla voivat edistää taikka toisessa tapauksessa vahingoittaa kaartia.

– Joku mainitsi, että olisi kiva, että oppilaiden koulutustuokioista voisi tehdä nopeammin roolittavia, eikä niiden tarvitsisi kestää koko päivää. Tahdon oikaista tämän - minkään harjoitustuokion ei ole tarvinutkaan olla pitkiä tai koko päivän kestäviä pelejä, vaan ne voivat tottakai olla myös nopeatempoisia. Nopeus taas on täysin riippuvainen siitä, kuinka aktiivisesti pelaajat toistensa kanssa roolivat.

– Jollakin oli toiveena, että hahmojen sivuja voisi muokata itse. Tämä ei valitettavasti ole mahdollista, sillä suntuubiin ei ole olemassa sellaista ominaisuutta. Oman hahmonsa tekstejä voi kuitenkin muokata mielin määrin, sille voi kirjoittaa uusia suhteita ja tapahtuneita asioita ja lisätä esimerkiksi sitaatteja hahmon sanomista asioista, äänen tai kuvia (taustoiltaan läpinäkyviä) - ne kuitenkin kulkevat näissä olosuhteessa ylläpidon käden kautta. Hahmotietojen muokkauksesta ilmoitetaan tietojen muokkaus-osioon, josta ne lisätään sitten kyseisen kissan sivulle.

– Myös uusia klaaneja/lisäklaania oltiin toivottu. Ihan hyvä idea, mutta valitettavasti joudun sanomaan, että se tuskin tulee näillä näkymin toteutumaan. Sori ¯\_(ツ)_/¯ Syinä tähän on se, että uusi klaani muuttaisi ropen maailmaa todennäköisesti liian monimutkaiseksi (ja meillä on jo olemassa Kuolonkaarti). Eikä nykyisten klaanien muuttaminen uusiksi onnistuisi. Lisäksi pidän henkilökohtaisesti enemmän alkuperäisistä klaaneista - ja niilläkin kun on jo nyt rajattomasti erilaisia mahdollisuuksia esimerkiksi erilaisien juonien sun muiden kannalta.

– Uusia juonia toivottiin myös kovasti. Itse olen samoilla linjoilla, mutta se kaipaa myös teitä pelaajia avukseen. Teillä onkin vapaus kehitellä ja luoda uusia juonia ja sivujuonia nykyisen lisäksi, ja kehotan niin myös tekemään! Lähitulevaisuudessa on tiedossa myös uusiin juoniin liittyvä kilpailuntyyppinen, ja itse odotan sitä ainakin innolla.


Tähän loppuun haluaisin vielä muistuttaa, että mikäli koet roolipelissä minkälaisia ongelmia tahansa, koet itsesi ulkopuoliseksi tai ilmapiiri on sinusta muuttunut huonompaan suuntaan syystä x, tulethan ilmoittamaan siitä minulle. Kuoleman varjoja yritetään jatkuvasti muuttaa pelaajaystävällisempään suuntaan, eikä se valitettavasti ole mahdollista, jos ylläpito ei ole tietoinen mieltäsi painavista asioista. Asioista yhdessä keskustelemalla voimme nimittäin yrittää keksiä keinoja minkä tahansa jutun ratkaisemiseksi.


 - Villapusakka | KommentoiMuutoksia oppilastaulukkoon ||
10.11.2017 00:56 | Villapusakka

Koska jonkun verran ihmisiä oli kyselyyn vastatessaan sitä mieltä, että oppilaiden koulutustaulukoissa on liikaa tehtävää, päätin supistaa niitä hitusen. Koulutustaulukoiden tehtävämäärä vähentyi nyt siis neljällä "pisteellä" – muun muassa saalistuksesta ja taisteluista lähti molemmista yhteensä kaksi tällaista. Lisäksi lisäsin taulukkoon yhden uuden osa-alueen, joka on nimeltään reviiriin tutustuminen. Reviiriin tutustuminen kun on yleensä ensimmäinen harjoitustuokio, jonka oppilas viettää mestarinsa kanssa – pääsääntoisesti se tarkoittaa rajojen kiertämistä, mutta se voi toteutua myös muillakin tavoilla.

Jokaisen oppilaan koulutustaulukot ovat siis luonnollisesti kokeneet pieniä muutoksia. Vanhemmille oppilaille lisäsin esimerkiksi reviiriin tutustumisen suoraan suoritetuksi, se kun on sellaista perusheinää. Joidenkin kohdalla jouduin myös vähän soveltamaan ja taulukko saattaa täten olla hieman erilainen kuin muilla. Jos esimerkiksi hahmo oli jo suorittanut enemmän taisteluharjoituksia kuin mitä muutoksen jälkeen loppusummaksi tuli, vähennettiin se jostakin muusta osa-alueesta. Tämä myös tarkoittaa sitä, että melkein jokainen oppilas on nyt hieman lähempänä soturiksi tulemista!

Suosittelen jokaista, joka omistaa oppilashahmon, käymään tarkistamassa sen koulutustaulukon esimerkiksi mahdollisten virheiden varalta! Jos niitä ilmenee, ilmoitattehan niistä minulle :)


 - Villapusakka | KommentoiLokakuun pelaaja ||
01.11.2017 21:31 | Villapusakka

Lokakuu vaihtui marraskuuhun, siispä on kuukauden pelaajan julkistamisen aika. Täytyy sanoa, että lokakuu oli kyllä ihanan aktiivinen, monia ihania keskusteluja käytiin chatissa ja rooleja sen kuin sateli! Mutta mitä nyt sen enempää jäädä höpöttelemään, siirrytään mieluummin itse asiaan.

Lokakuun pelaaja on:

Feli!

Onneksi olkoon! Molemmilla suoritetuilla haasteilla ja huikealla 56 roolilla ansaitsi Feli tällä kertaa kuukauden pelaaja-tittelin itselleen. Kiitoksia aktiivisuudesta! <3


 - Villapusakka | Kommentoi
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >RSS

Ulkoasu © Villapusakka

©2017 Kuoleman varjot ᴿᴾᴳ - suntuubi.com